Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Diós-mákos torta

 

Hozzávalók
(12 személyre) (560 kcal)

 

A tésztához:

  • 3 db tojás
  • 22 dkg kristálycukor
  • 18 dkg finomliszt
  • 6 dl tejföl vagy joghurt
  • 6 ek. darált dió
  • 6 ek. darált mák
  • 3 púpos mokkáskanál szódabikarbóna


A krémhez:

  • 2 csomag vaníliás puding
  • 5 dl tej
  • 25 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor
  • 1 db citrom leve és héja

 

Elkészítési mód:

Tészta:

A tojást és a cukrot habosra keverjük, majd beletesszük a lisztet, a joghurtot és a szódabikarbónát. Összekeverjük, azután a masszát 2 részre osztjuk. Az egyik tésztához diót, a másikhoz mákot adunk. Egy 24 cm-es átmérőjű tortaforma oldalát vajjal kikenjük, az aljára sütőpapírt teszünk. Előmelegített sütőben, 200 °C-on, kb. 18 perc alatt külön - külön megsütjük a 2 lapot.

A krém:

A vaníliás pudingot tejben megfőzzük. Amíg kihűl, a vajat, a porcukor, a citrom levét és héját habosra kavarjuk, majd a kihűlt pudinggal összekeverjük. Ez a krém kerül a két tészta közé és a tetejére. Majd 1 órára hűtőszekrénybe tesszük és tortaszeletekre vágva tálaljuk. Dióbéllel és szeletelt mandulával díszítjük.

 

A tésztához:      
finomliszt 0,18 kg 155 Ft/kg 28 Ft.
cukor 0,22 kg 205 Ft/kg 45 Ft.
tojás 3 db 48 Ft/db 144 Ft.
tejföl 0,6 l 1200 Ft/l 720 Ft.
darált dió 0,15 kg 4200 Ft/kg 630 Ft.
darált mák 0,12 kg 2495 Ft/kg 300 Ft.
szódabikarbóna 0,02 kg 1180 Ft/kg 23 Ft.
       
A krémhez:      
tej 0,5 l 240 Ft/l 120 Ft.
vaj 0,25 kg 2495 Ft/kg 624 Ft.
porcukor 0,20 kg 299 Ft/kg 60 Ft.
pudingpor (vaníliás)  2 cs. 149 Ft/cs. 298 Ft.
citrom 0,10 kg 798 Ft/kg 80 Ft.
       
      3072 Ft: 12 = 256 Ft/fő


 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben