desszert Szőlőtorta

 

Hozzávalók:
(10 személyre) (300 kcal/ fő)

30 dkg liszt

5 dkg margarin

4 db tojás

20 dkg porcukor

2 tasak vaníliás cukor

15 dkg szőlő

5 dkg mandula

 

Elkészítési mód:

A tojások sárgáját a cukrokkal habosra kavarjuk, majd hozzáadjuk a meghámozott, őrölt mandulát és tovább keverjük. A tojások fehérjéből kemény habot verünk, hozzáadunk 2 dkg porcukrot, és még egyszer alaposan felverjük. A habba beleszórjuk a lisztet, majd finoman hozzáadjuk a habosra felvert mandulás tojássárgájához. Az előbb elkészített masszát egy margarinozott, lisztezett tortaformába öntjük. Tetejére mosott, félbevágott szőlőszemeket rakunk. A tésztát előmelegített sütőben, lassú tűzön kb. 180 °C-on aranysárgára sütjük. Amikor kihűlt, tortaszeletekre vágjuk és meghintjük porcukorral.

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben