Hozzávalók:
(10 személyre) (300 kcal/ fő)
30 dkg liszt
5 dkg margarin
4 db tojás
20 dkg porcukor
2 tasak vaníliás cukor
15 dkg szőlő
5 dkg mandula
Elkészítési mód:
A tojások sárgáját a cukrokkal habosra kavarjuk, majd hozzáadjuk a meghámozott, őrölt mandulát és tovább keverjük. A tojások fehérjéből kemény habot verünk, hozzáadunk 2 dkg porcukrot, és még egyszer alaposan felverjük. A habba beleszórjuk a lisztet, majd finoman hozzáadjuk a habosra felvert mandulás tojássárgájához. Az előbb elkészített masszát egy margarinozott, lisztezett tortaformába öntjük. Tetejére mosott, félbevágott szőlőszemeket rakunk. A tésztát előmelegített sütőben, lassú tűzön kb. 180 °C-on aranysárgára sütjük. Amikor kihűlt, tortaszeletekre vágjuk és meghintjük porcukorral.