Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

 

Baracklekváros fánk

Hozzávalók:
(4 személyre) (450kcal/ fő)


20 dkg liszt
1 dl tej
2 dkg élesztő
5 dkg porcukor
2 t. vaníliás cukor
2 dkg vaj
2 db tojássárgája
20 dkg házi baracklekvár
olaj (sütéshez)

 

Elkészítési mód: Langyos tejbe rakjunk 3 dkg porcukrot és morzsoljuk bele az élesztőt, majd 10-15 percig pihenni hagyjuk, hogy felfusson. Jól keverjük össze az élesztős tejet, a tojássárgáját, az olvasztott vajat, a cukrokat és a lisztet, majd kézzel vagy géppel hólyagosra dagasztjuk. A tésztából formáljunk egy cipót, tegyük tálba és meleg helyen kelesszük duplájára. Miután megkelt, lisztezett deszkán egy ujjnyi vastagságra nyújtsuk ki, majd fánkkiszaggatóval szaggassuk ki. (Ha nincs, akkor megfelel egy 6 cm átmérőjű bögre vagy pohár is.) A fánkok közepét ujjunkkal benyomjuk, azután forró olajban aranybarnára süssük ki mind a két oldalát. A kész fánkokról az olajt szalvétával felitatjuk. Meghintjük porcukorral, a fánk közepébe baracklekvárt teszünk.
 

liszt 0,20 kg 155 Ft/kg 31 Ft.
tej 0,10 l 220 Ft/l 22 Ft.
élesztő 0,02 kg 1180 Ft/kg 24 Ft.
porcukor 0,05 kg 299 Ft/kg 15 Ft.
vaníliás cukor 2 t. 20 Ft/t. 40 Ft.
vaj 0,02 kg 2495 Ft/kg 50 Ft.
tojás 2 db 48 Ft/db 96 Ft.
házi baracklekvár 0,2 kg 899 Ft/kg 180 Ft.
olaj 0,30 l 379 Ft/l 114 Ft.
       
      572:4 = 143 Ft/fő

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben