Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

 

Habos kávés desszert

Hozzávalók:
(10 személyre) (380 kcal/fő)

 

A tésztához:

  • 20 dkg liszt
  • 4 tojás
  • 20 dkg porcukor
  • 1 cs. sütőpor
  • 1 dl tej
  • 1 dl olaj

 

A krémhez:

  • 10 dkg liszt
  • 3 tojássárgája
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 3 dl tej
  • 1 dl feketekávé
  • 20 dkg porcukor
  • 20 dkg margarin

 

A tetejére:

  • 3 tojásfehérje
  • 15 dkg porcukor
  • 1 kk. ecet

 

Elkészítési mód:
A tojássárgáját a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, a tejet és az olajat, valamint a kemény habbá vert fehérjéket. Kivajazott-, lisztezett tepsiben (35x25 cm-es) tűpróbáig sütjük. Azután a krém hozzávalóit megfőzzük, ha langyosra hűlt, akkor hozzáadjuk a porcukorral kikevert margarint. A kihűlt tésztát megkenjük a krémmel, majd a gőz felett felvert tojásfehérjehabot egyenletesen elterítjük rajta. Fogyasztásig hűtőszekrénybe tesszük. Tálaláskor tetszés szerint kakaóporral meghintjük.

 

liszt 0,20 kg 155 Ft/kg 31 Ft.
tojás 4 db 48 Ft/db 192 Ft.
porcukor 0,20 kg 299 Ft/kg 60 Ft.
sütőpor 1 cs 20 Ft/cs 20 Ft.
tej 0,10 l 240 Ft/l 24 Ft.
olaj 0,10 l 379 Ft/l 38 Ft.
A krémhez:      
liszt 0,10 kg 155 Ft/kg 16 Ft.
tojás  3 db 48 Ft/db 144 Ft.
vaníliás cukor 1 cs 20 Ft/cs 20 Ft.
tej 0,30 l 240 Ft/l 72 Ft.
feketekávé 0,06 kg 2000 Ft/kg 120 Ft.
porcukor 0,20 kg 299 Ft/kg 60 Ft.
margarin 0,20 kg 870 Ft/kg 174 Ft.
A tetejére:      
porcukor 0,15 kg 299 Ft/kg 45 Ft.
ecet 0,01 l 210 Ft/l 3 Ft.
      1019:10 = 102 Ft/fő

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben