Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

 

Mentás őszibarackos lepény

Hozzávalók:
(10 személyre) (300 kcal/ fő)

  •  
  • 15 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 4 db tojás
  • 2 db reszelt citrom héja
  • 30 dkg liszt
  • 1 kg őszibarackbefőtt
  • 5 dkg szeletelt pirított mandula
  • 1 ek. mentaszirup
  • 1 cs. sütőpor
  • 1 dl tej


Elkészítési mód:
A margarinhoz hozzáadjuk a porcukrot, és habosra keverjük. Keverés közben beletesszük a tojásokat, a tejet, a lereszelt citrom héját, a lisztet, a sütőport és a menta szirupot. A kivajazott tepsit liszttel meghintjük, és beleöntjük a masszát. A tetejére szeletelt őszibarackbefőttet teszünk. Előmelegített sütőben, kb. 200 °C-on aranysárgára sütjük. Mentalevéllel és szeletelt pirított mandulával díszítve kínáljuk.
 

margarin 0,15 kg 870 Ft/kg 131 Ft.
porcukor 0,20 kg 299 Ft/kg 60 Ft.
tojás 4 db 48 Ft/db 192 Ft.
citrom 0,20 kg 499 Ft/kg 100 Ft.
liszt 0,30 kg 155 Ft/kg 47 Ft.
őszibarackbefőtt 1 kg 1320 Ft/kg 1320 Ft.
mandula 0,05 kg 5990 Ft/kg 300 Ft.
mentaszirup 0,03 l 2460 Ft/l 74 Ft.
sütőpor 1 cs 20 Ft/cs 20 Ft.
tej 0,10 l 240 Ft/l 24 Ft.
       
      2268:10 = 227 Ft/fő

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben