Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Farsangi fánk házi baracklekvárral

Farsangi fánk házi baracklekvárral

Farsangi fánk házi baracklekvárral (458kcal/ fő)

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 20 dkg liszt
  • 1 dl tej
  • 2 dkg élesztő
  • 5 dkg porcukor
  • 2 dkg vaj
  • 2 db tojássárgája
  • 20 dkg házi baracklekvár
  • olaj a sütéshez

Elkészítési mód:
Langyos tejbe rakjunk 3 dkg porcukrot és morzsoljuk bele az élesztőt, majd 10-15 percig pihenni hagyjuk, hogy felfusson. Jól keverjük össze az élesztős tejet, a tojássárgáját, az olvasztott vajat és a lisztet, majd nyújtódeszkára öntsük és addig gyúrjuk még egy teljesen sima tésztát nem kapunk. A tésztából formáljunk egy cipót, tegyük tálba és meleg helyen kelesszük duplájára. Ha a tészta megkelt lisztezett deszkán egy ujjnyi vastagságra nyújtsuk ki, majd fánkkiszúróval szaggassuk ki a fánkokat, ha nincs megfelel egy 6 cm átmérőjű bögre vagy pohár is. A fánkok közepét ujjunkkal nyomkodjuk be, azután forró olajban szép barnára süssük ki mind a két oldalát. A kész fánkokról az olajat szalvétával felitatjuk. A baracklekvárt a fánk közepébe rakjuk, majd megszórjuk porcukorral.
  

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben