Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Túrógombóc, mazsolás-vaníliamártásban

Túrógombóc, mazsolás-vaníliamártásban

Túrógombóc, mazsolás-vaníliamártásban (600 kcal/ fő)

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 20 dkg tehéntúró
  • 1 db tojás
  • 3 evőkanál búzadara
  • 1 evőkanál liszt
  • 2 dkg vaj
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 1 teáskanál reszelt citromhéj
  • 5 dkg porcukor
  • 1 csipet só

Elkészítési mód:
A tojást habosra keverjük, hozzáadjuk a porcukrot, a citromhéjat, a búzadarát, a lisztet és az áttört tehéntúrót. Jól összedolgozzuk és 30 percig pihentetjük. Egyforma gombócokat formálunk belőle és lobogó sós vízben kb. 15-20 percig főzzük. Szűrön keresztül lecsurgatjuk a gombócokat. Menet közben a vajon megpirított zsemlemorzsába rázogatva átforgatjuk.

Mazsolás-vaníliamártás:

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 2 dl tejföl
  • 2 dkg vaj
  • 1 db tojás
  • 5 dkg mazsola
  • 2 tasak vaníliás cukor
  • 2 dkg fahéjas porcukor

Elkészítési mód:
A vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a mazsolát és a tejfölt, majd felforraljuk. A tojást felütjük, szétválasztjuk a fehérjét és a sárgáját. A sárgáját beletesszük a langyos tejfölös-vaníliamártásba és összekeverjük. A zsemlemorzsában forgatott túrógombócokat egy tepsibe rakjuk és leöntjük a vaníliás mártással. Sütőben 150 °C –on szép barnára pirítjuk. Tálalásnál fahéjas porcukorral meghintjük.
 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben