Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Mandulás túrókocka

Mandulás túrókocka

 

Mandulás túró kocka (600 kcal/fő)

Hozzávalók: (10 személyre)

  • 25 dkg liszt
  • 15 dkg darált mandula
  • 20 dkg vaj
  • 5 db tojássárgája
  • 5 dkg cukor
  • 2 tasak vaníliás cukor
  • 1 tasak sütőpor
  • 1 kávéskanál reszelt citrom héja

A töltelékhez:

  • 40 dkg túró
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 5 dkg búzadara
  • 10 dkg mazsola
  • 5 db tojásfehérje

Elkészítési mód:
A tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk, kb. 30 percig pihentetjük. Menet közben elkészítjük a túrótölteléket. A mazsolát a túróval, a vajjal, a cukorral és a búzadarával összekeverjük. Óvatosan hozzáadjuk a tojásfehérjéből felvert habot.
A tészta felét kinyitjuk és egy vajjal kikent lisztezett tepsibe terítjük. Kb. 200 °C-on 15 percig sütjük. Az elősütött tésztára egyenletesen szétterítjük a túrótölteléket. A tészta másik felét is kinyitjuk és lefedjük a tölteléket, a tetejét villával megszurkáljuk, majd kb. 40-50 perc alatt 200 °C-on szép barnára megsütjük. Ha kihűlt kockákra vágjuk és a tetejét porcukorral meghintjük.
   

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben