Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Feliratkozás hírlevélre

Név:
E-mail cím:*
E-mail cím újra:*

Fásy TV a youtub-on

Diós rizsfelfújt eperdzsemmel

Diós rizsfelfújt eperdzsemmel

 

Diós rizsfelfújt eperdzsemmel (650 kcal/ fő)

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 20 dkg rizs
  • 5 tasak vaníliás cukor
  • 1 l tej
  • 5 dkg vaj
  • 10 dkg darált dió
  • 5 db tojás
  • 2 db citrom leve
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 10 dkg cukor
  • 1 evőkanál zsemlemorzsa
  • 15 dkg eperdzsem
  • csipet só

Elkészítési mód:
A tejbe beletesszük a jól átmosott rizst, a vaníliás cukrot, a darált diót, egy csipet sót, puhára főzzük, majd kihűtjük. A vajat cukorral habosra verjük, majd hozzáadjuk egyenként a tojások sárgáját, beletesszük a reszelt citrom héját és a citromok levét, azután a főtt rizzsel összekeverjük. Menet közben a tojások fehérjéből kemény habot készítünk, majd ezt is a főtt rizshez adjuk és összekeverjük. Egyenletesen elterítjük a vajjal kikent és zsemlemorzsával meghintett tepsibe. Előmelegített sütőben, 190 °C-on, kb. 40-50 percig aranybarnára sütjük. Hagyjuk a tepsibe kihűlni. Egy tálra kiborítjuk, majd kockákra vágjuk és simára kevert eperdzsemet adunk mellé.