Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Habos túrós


Hozzávalók:

  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg margarin
  • 2 db tojás
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1 kávéskanál sütőpor

Töltelék:

  • 75 dkg tehéntúró
  • 7dl tej
  • 2 csomag pudingpor (vaníliás)
  • 20 dkg cukor
  • 5 db tojás
  • 2 db citrom leve
  • 15 dkg mazsola

 

Elkészítési mód:

Tészta:
A hozzávalókat összekeverjük és lágy tésztát készítünk belőle. Kivajazott, lisztezett tepsibe, lisztes kézzel, finom egyenletes mozdulatokkal szétnyomkodjuk. (Megj.: A tészta nem nyújtható!)
Töltelék:
A túrót összekeverjük, hozzáadjuk a cukrot, a 2 db egész tojást, a 3 db tojássárgáját, (a 3 db tojásfehérjét tegyük félre, a későbbiekben még szükségünk lesz rá) a pudingot, majd felöntjük tejjel és összekeverjük. Ne lepődjenek meg, ha egy híg masszát kapnak. Ezt öntsük bele a tepsiben lévő tésztára és egyenletes kézmozdulattal szórjuk bele a mazsolát. Előmelegített sütőben, kb. 160 °C-on, 50 percig sütjük. Menet közben egy keverőedényben a 3 db tojás fehérjéhez adjunk hozzá 3 evőkanál cukrot és habverő segítségével kemény habbá verjük fel. (Megj.: A tojásfehérjét mindig közvetlenül a felhasználás előtt verjük fel, és ne hagyjuk állni, mivel elveszíti állagát.) Amikor majdnem kész a süti, vegyük ki a sütőből, kenőkés segítségével kenjük rá a habot a tetejére, majd tegyük vissza a sütőbe és addig süssük, míg a hab szép aranysárgára pirul. Frissen is, hűtve is nagyon finom.
 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben