Habos túrós
- 20 dkg liszt
- 10 dkg cukor
- 10 dkg margarin
- 2 db tojás
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1 kávéskanál sütőpor
Töltelék:
- 75 dkg tehéntúró
- 7dl tej
- 2 csomag pudingpor (vaníliás)
- 20 dkg cukor
- 5 db tojás
- 2 db citrom leve
- 15 dkg mazsola
Elkészítési mód:
Tészta:
A hozzávalókat összekeverjük és lágy tésztát készítünk belőle. Kivajazott, lisztezett tepsibe, lisztes kézzel, finom egyenletes mozdulatokkal szétnyomkodjuk. (Megj.: A tészta nem nyújtható!)
Töltelék:
A túrót összekeverjük, hozzáadjuk a cukrot, a 2 db egész tojást, a 3 db tojássárgáját, (a 3 db tojásfehérjét tegyük félre, a későbbiekben még szükségünk lesz rá) a pudingot, majd felöntjük tejjel és összekeverjük. Ne lepődjenek meg, ha egy híg masszát kapnak. Ezt öntsük bele a tepsiben lévő tésztára és egyenletes kézmozdulattal szórjuk bele a mazsolát. Előmelegített sütőben, kb. 160 °C-on, 50 percig sütjük. Menet közben egy keverőedényben a 3 db tojás fehérjéhez adjunk hozzá 3 evőkanál cukrot és habverő segítségével kemény habbá verjük fel. (Megj.: A tojásfehérjét mindig közvetlenül a felhasználás előtt verjük fel, és ne hagyjuk állni, mivel elveszíti állagát.) Amikor majdnem kész a süti, vegyük ki a sütőből, kenőkés segítségével kenjük rá a habot a tetejére, majd tegyük vissza a sütőbe és addig süssük, míg a hab szép aranysárgára pirul. Frissen is, hűtve is nagyon finom.