Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Mákos guba

Mákos guba

Hozzávalók:

 

  • 6 db kifli
  • 5 dl tej
  • 3 evőkanál méz
  • 20 dkg darált mák
  • 5 dkg porcukor
  • 5 dkg vaj


Vaníliamártás

  • 5 dl tej
  • 3 db tojás
  • 5 dkg kristálycukor
  • 4 tasak vaníliás cukor
  • 1 evőkanál liszt

Elkészítési mód:
A kifliket karikára vágjuk és hagyjuk megszikkadni. A ledarált mákot összekeverjük a porcukorral. Az 5 dl tejet felmelegítjük, mézzel beízesítjük. (Megj.:menet közben készítsük el a vaníliamártást.) Kivajazzunk egy tepsit, a karikára vágott kifliket szépen egymás mellé rakjuk, majd meglocsoljuk a langyos mézes tejjel és a cukrozott mákot egyenletesen a tetejére szórjuk. Vaníliamártással lefedjük és előmelegített sütőben kb. 20-25 percig, 150 °C-on megsütjük.

Vaníliamártás:
A tojások sárgáját választjuk külön a fehérjétől (csak a sárgájára van szükség). Hozzákeverjük a vaníliás cukrot és a kristálycukrot, majd tegyük félre. A vajat egy edényben olvasszuk fel, adjuk hozzá az egy evőkanál lisztet és lassú kevergetés mellett lassan hozzá öntsük az 5 dl tejet, majd simára keverjük. 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben