Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Tiramisu torta

Hozzávalók:

Tészta:

  • 6 db tojás
  • 10dkg cukor
  • 10 dkg porcukor
  • 15 dkg liszt
  • fél tasak sütőpor
  • 1 adag presszó kávé

Krém:

  • 4 db tojás
  • 5 dl tejszín
  • 20 dkg mascarpone sajt
  • 15 dkg porcukor
  • 5 cl kávélikőr
  • 5 evőkanál kakaópor
  • 1 adag presszó kávé
  • 1 tubus tejszínhab
  • 2 tasak vaníliás cukor

Elkészítési mód:
Tészta:
A tojások sárgáját 10 dkg porcukorral, a vaníliás cukorral, a presszó kávéval simára keverjük. Hozzáadjuk a 10 dkg cukorral keményre vert tojás habját és a sütőporos szitált lisztet, majd lazán az egészet elkeverjük. Sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük. Előmelegített sütőben 150 °C megsütjük. Finom kávés piskótát kapunk.
Krém:
A tojássárgájákhoz adjuk hozzá a porcukrot és habverő segítségével, keverjük teljesen simára, majd adjuk hozzá a presszó kávét, a kávélikőrt, a tejszínt, a kakaóport. Lassú kevergetés mellett addig főzzük, míg selymes krémet kapunk. Menet közben a tojásfehérjékből, cukor hozzáadásával kemény habot készítünk. A langyos kávékrémhez hozzáadjuk a mascarpone sajtot, összekeverjük és beleöntjük a kemény cukrozott tojáshabot és még egyszer óvatosan összekeverjük. Nagyon finom különleges dús tiramisu krémet kapunk.

A piskótát kihűlés után 3 lapra vágjuk és egymás tetejére rakva a tiramisu krémmel megtöltjük. A tetejét tejszínhabbal díszítjük s meghintjük kakaóporral.
 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben