Habos almás süti

Hozzávalók:

Tészta: 

  • 40 dkg liszt 
  • 20 dkg ráma margarin
  • fél tasak sütőpor
  • 2 evőkanál porcukor
  • 5 dkg cukor
  • 2 dltejföl
  • 3 tojássárgája
  • 1 csipet só

Töltelék:

  • 1 kgalma
  • 5 dkg mazsola
  • egy kávéskanál őrölt fahéj
  • 10 dkg cukor
  • 1 db citrom 
  • 1 csomag vaníliás cukor

 

Tetejére:

 

  • 3 tojás fehérje
  • 10 dkg cukor

 

Elkészítési mód:

Az almákat meghámozzuk és lereszeljük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a fahéjat, a citromnak a héját valamint a levét és a mazsolát. Lassú tűzön addig pároljuk, amíg a levét el nem főtte. Félretesszük kihűlni. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 15 percig mélyhűtőbe tesszük. Egy közepes méretű tepsit kivajazunk és liszttel megszórjuk. A mélyhűtőből kivesszük a tésztát, kettéosztjuk, felét tésztareszelővel a tepsibe reszeljük. A tésztát megszórjuk búzadarával, rátesszük az alma tölteléket, majd a tészta másik felét is ráreszeljük. Előmelegített sütőben majdnem készre sütjük. A tojásfehérjéket cukorral kemény habbá verjük és a tészta tetejére kenjük. A sütőbe visszatéve alacsonyabb hőmérsékleten pirosra sütjük. Ha kihűlt, kockára vágva tálaljuk.

 

 

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben