Szilvalekvárral töltött mandulás linzer

 

Hozzávalók:

  • 15 dkg finomliszt
  • 15 dkg rétes liszt
  • 15 dkg margarin
  • 5 dkg darált mandula
  • 10 dkg porcukor
  • egy kiskanál citromlé
  • 2 kávéskanál sütőpor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1 tojássárgája
  • 1 kis üveg szilvalekvár

Elkészítési mód:

A szilvalekváron kívül a hozzávalókat összegyúrjuk. A tésztát 30 percig a hűtőszekrénybe pihentetjük. Menet közben a tepsiket sütőpapírral kibéleljük. Fél óra múlva a tésztát kétfelé választjuk, lisztes deszkán vékonyra kinyújtjuk. Egy lukas és egy tele karikaformával párban kiszaggatjuk. Tepsibe helyezzük és 10-15 perc alatt, 180 °C-on aranysárgára sütjük. A teli sült tésztaformát lekvárral megkenjük és összeragasztjuk a sült lukas tésztával. Porcukorral meghintjük és friss ananásszal tálaljuk. (Megj.: Javasolom, hogy előtte való nap készítsék el, mivel ilyenkor még egy kicsit kemény a tészta, de így is fogyasztható.)

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben