Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Diós szelet

 

Hozzávalók:

  • 40 dkg finomliszt
  • 20 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 20 dkg darált dió
  • 2 db tojás
  • 2 evőkanál tejföl
  • 15-20 dkg szamóca lekvár

Elkészítési mód:

A lisztet, a margarint, a porcukrot, a szódabikarbónát és a darált diót összekeverjük, majd hozzáadjuk a tojást, és annyi tejfölt, amennyit a tészta megkíván. Összegyúrjuk és kettéosztjuk a tésztát. Az egyik felét kinyújtjuk és kivajazott, lisztezett tepsibe tesszük. Megkenjük szamóca lekvárral, majd kinyújtjuk a tészta másik felét, és lefedjük vele a tölteléket. Előmelegített sütőben 180 °C-on, kb. 20 percig sütjük. Végül porcukorral meghintjük.

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben