Mézes süti
Hozzávalók:
- 35 dkg liszt
- egy csipetnyi só
- 15 dkg porcukor
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 1 evőkanál méz
- 1 db tojás
- egy csipetnyi fahéj
- 1 db citrom (héja)
- 10 dkg margarin
- 1/2 dl tej
- 10-15 dkg házi baracklekvár
- 15 dkg darált dió
Elkészítési mód:
A lisztet, a sót, a porcukrot, a szódabikarbónát kikeverjük. Beletesszük a mézet, a tojást, a fahéjat, a reszelt citromhéjat, a margarint és a tejet, majd alaposan kidolgozzuk. A tészta kétharmadát kinyújtjuk, margarinnal kikent, lisztezett közepes méretű tepsibe tesszük. A tetejét megkenjük a házi baracklekvárral, meghintjük darált dióval, és a maradék tésztából sodort rudacskákból rácsot készítünk. Előmelegített sütőben sütjük 180 °C-on, ha kihűlt kockára vágva tálaljuk.