Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Vaníliás kókuszkocka

 

Hozzávalók:

 

  • a fehér tésztához:
  • 5 db tojásfehérje
  • 15 dkg kristálycukor
  • 15 dkg kókuszreszelék
  • 2 evőkanál rétesliszt
  • fél tasak sütőpor
  • 1 db citrom leve

 

a barna tésztához:

  • 5 db tojásfehérje
  • 2 evőkanál rétesliszt
  • 15 dkg kristálycukor
  • 15 dkg darált dió
  • 3 evőkanál kakaó
  • fél tasak sütőpor

 

a krémhez:

  • 10 db tojássárgája
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 20 dkg kristálycukor
  • 1 csomag vanília pudingpor
  • 25 dkg margarin
  • 3,5 dl tej

 

Tálaláshoz:

  • kókuszreszelék
  • koktélcseresznye

 

Elkészítési mód:

 

Először a fehér tésztát készítjük el. Ehhez a tojásfehérjéket cukorral kemény habbá verjük. Egy edénybe a kókuszreszeléket a liszttel és a sütőporral összekeverjük majd óvatosan hozzáadjuk a cukros habhoz és belefacsarjuk a citrom levét. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk és a masszát egyenletesen belesimítjuk. Előmelegített sütőben 160°C-on kb. 15 percig sütjük. A barna tésztához a cukrozott tojásfehérjét kemény habbá verjük. A lisztet a sütőporral, a dióval, a kakaóval és a cukrozott kemény habbal óvatosan összekeverjük. Egy másik tepsit sütőpapírral kibélelünk és a masszát egyenletesen belesimítjuk. Előmelegített sütőben 160°C-on kb. 15 percig sütjük. Amíg sül a tészta elkészítjük a krémet. A tojássárgáját a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a vaníliás pudingport és a tejet. Lassú tűzön, állandó keverés mellett sűrű krémmé főzzük. Hűlni hagyjuk, végül a margarint apránként beledolgozzuk. Kenjük a krém nagyobb részét a fehér tésztára, erre tegyük rá a barna tésztát és a maradék krémmel kenjük meg. S végül kókuszreszelékkel hintjük meg a tetejét. Kockára vágva tálaljuk és minden szeletre 1-1 koktélcseresznyét teszünk.

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben