Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Feliratkozás hírlevélre

Név:
E-mail cím:*
E-mail cím újra:*

Fásy TV a youtub-on

Nagyi diós-lekváros buktája

Hozzávalók: (10 személyre)

  • 30 dkg liszt
  • 2 dl tej
  • 2 dkg élesztő
  • 3 dkg cukor
  • 5 dkg vaj
  • egy csipet só

Töltelék:

  • 10 dkg dió
  • 10 dkg nagymama baracklekvár
  • 5 tasak vaníliás cukor
  • 3 dkg cukor
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 2 evőkanál tej
  • 2 dkg vaj
  • A bukta kenéséhez:
  • 2 db tojássárgája
  • 3 dkg cukor
  • 2 evőkanál víz


Elkészítési mód:

Langyos tejben a cukrot és az élesztőt felfuttatjuk. Egy tálba a lisztet elkeverjük a sóval, majd hozzáadjuk az élesztős tejet és a vajat. Az egészből egy lágy tésztát dagasztunk. Liszttel meghintjük és cipót formázunk belőle. Ruhával letakarjuk és meleg helyen egy órán át duplára kelesztjük. A tészta kelése közben elkészítjük a tölteléket. A darált diót cukorral és a vaníliás cukorral összekeverjük, majd vajon felhevítjük, azután hozzáadjuk a tejet és sűrűre főzzük. Hagyjuk kihűlni, majd összekeverjük a nagymama baracklekvárjával. A megkelt tésztát lisztezett deszkára kinyújtjuk. 5x8 cm-es téglalapra vágjuk. Minden téglalap közepébe kanállal rárakjuk a tölteléket. A tészta két végét ráhajtjuk, majd az egészet feltekerjük. Azzal a felével rakjuk a kivajazott tepsibe, ahol a tészta fedi egymást. Egymás mellé sorba rakjuk, aztán ruhával letakarjuk és a buktákat kb. 30-40 percig tovább kelesztjük. Közben a bukták kenéséhez keverjük simára a tojássárgáját a cukorral és a vízzel, majd kenjük be a már megkelt buktákat. 180 °C-os előmelegített sütőben kb. 30-40 percig szép aranybarnára sütjük. Tálaláskor enyhén meghintjük porcukorral.