Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Feliratkozás hírlevélre

Név:
E-mail cím:*
E-mail cím újra:*

Fásy TV a youtub-on

Házi szilvalekváros lepény

Hozzávalók: (10 személyre)

Tészta 

  • 30 dkg liszt
  • 5 dkg cukor
  • 1 db tojás
  • 5 dkg vaj
  • 2 dl tej
  • 2 dkg élesztő
  • csipet só

A tészta tetejére:

  • 5 dkg zsemlemorzsa
  • 5 dkg cukor
  • 20 dkg szilvalekvár
  • 4 dl tejföl
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 db tojás

Elkészítési mód:
Az élesztőt cukrozott langyos tejben felfuttatjuk, majd belerakjuk a lisztet, a vajat, a tojást és egy csipet sóval ízesítjük. A tésztát alaposan kidolgozzuk azaz hólyagosra dagasztjuk. Meleg helyen duplára kelesztjük. Lisztes kézzel átgyúrjuk és egy kivajazott tepsibe egyenletesen, vékonyan elterítjük. (Ne ijedjünk meg, hogy lágy a tészta!) A fahéjat cukorral és zsemlemorzsával összekeverjük, majd meghintjük vele a tésztát. A házi szilvalekvárt kanállal szépen sorban elosztjuk. A tejfölt összeverjük a tojással és a vaníliás cukorral, azután a szilvalekvár csomókra kanalazzuk. (Nem probléma, ha az egész tésztát a tejfölös vaníliás mártásunk beteríti.) Előmelegített 200 °C –os sütőben, kb. 30 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt kockára vágjuk és porcukorral enyhén meghintjük.