Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Csokoládétorta, ahogy én szeretem

Hozzávalók: (16 szelethez)

A tésztához:

  • 6 db tojás
  • 6 dkg vaj
  • 12 dkg porcukor
  • 24 dkg liszt
  • 10 dkg darált mandula

A krémhez:

  • 6 db tojás
  • 15 dkg porcukor
  • 12 dkg reszelt étcsokoládé
  • 15 dkg vaj
  • 4 tasak vaníliás cukor

Csokimáz:

  • 1 dl tej
  • 10 dkg kakaópor
  • 12 dkg kristálycukor
  • 2 evőkanál olaj
  • 10 dkg margarin

Elkészítési mód:
Tészta: A darált mandulát a vajban megpirítjuk, hűlni hagyjuk. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, a sárgákat habosra keverjük a porcukorral, majd apránként, felváltva hozzáadjuk a lisztet és a tojáshabot, végül a vajat. A tésztát háromfelé osztjuk. A tepsikbe három 26 cm átmérőjű kerek sütőpapírt rakunk és a masszát egyenletesen elterítjük rajta. Előmelegített sütőben, 220 C°-on világosbarnára sütjük. A tésztára egyenként rárakjuk a 24 cm-es átmérőjű tortakarikát, körbevágjuk, úgy hogy egyformák legyenek.
Krém: Az edényt meleg vízfürdőbe állítjuk, belerakjuk a tojásokat, a porcukrot és a csokoládét, folyamatos kevergetés mellett finom sűrű krémet készítünk. A vaníliás cukorral a vajat habosra felverjük és óvatosan hozzákeverjük a kihűlt krémhez.
Csoki máz: A tejet a kakaóporral, a kristálycukorral és az étolajjal sűrűre főzzük. A tűzről levéve hozzákeverjük a margarint és krémes csokimázat kapunk.
A torta összeállítása: A krémet elosztjuk kétfelé és egyenként megkenjük vele a két tortalapot, majd a harmadikkal befedjük, óvatosan lenyomkodjuk. A kitüremlett krémet körbekenjük az oldalán, majd gitter rácson keresztül bevonjuk csokoládémázzal. 3 órára a hűtőszekrénybe rakjuk, majd tálalásnál 16 szeletre vágjuk és diós karamell-lapokat adhatunk mellé.
 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben