Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Somlói galuska

Hozzávalók:


Piskóta:

  • 6 db tojás
  • 20 dkg cukor
  • 0,5 dl víz
  • 1 cs. sütőpor
  • 2 dkg kakaópor
  • 5 dkg darált dió
  • 20 dkg liszt

Sárga vanília krém:

  • 5 dl hideg tej
  • 10 dkg cukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 1 cs. vaníliás pudingpor
  • 2 db tojás

Rumos öntet:

  • 10 dkg mazsola
  • 1dl víz
  • 10 dkg cukor
  • 1 ek. rumesszencia
  • 1 db reszelt citromhéj
  • 1 db reszelt narancshéj

Csoki öntet:

  • 10 dkg cukor
  • 1 dl víz
  • 1 kanál kakaópor
  • 1 ek. rumesszencia
  • 2 dkg vaj
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • tejszínhab

Elkészítési mód:
Vanília öntet:A sárga krémhez keverjük össze a pudingport a cukorral, a tojássárgájával, a vaníliás cukorral, és egy kevés hideg tejjel. Ezt a masszát felforraljuk és felöntjük, a többi tejjel majd sűrűre főzzük, majd a tojásfehérjét felverjük, kemény habbá és ráöntjük a sárga krémre és óvatosan összekeverjük.
Rumos öntet:
A cukrot a vízzel fölforraljuk, beletesszük a mazsolát. Rumesszenciával, citrom és narancshéjjal ízesítjük, majd félretesszük kihűlni.
Csoki öntet:
A vajat felhevítjük, hozzáadjuk a kakaót, a cukrokat, kevés vízzel felöntjük. Rumesszenciával ízesítjük és sűrű krémesre főzzük.
Piskótatészta:
A tojások sárgáját habverővel fehéredésig keverem a cukorral, majd apránként hozzáadom a lisztet, és lazán beleforgatom a keményre felvert fehérjét. Egy nagy tepsit sütőpapírral kibélelek, és a piskóta harmadát a tepsi harmadába simítom. A maradék egyik felébe belekeverem a darált diót, a másikba a kakaóport, amit 1-2 evőkanál vízzel elkeverek. Ezeket egyenként tepsibe simítom és 180 °C-os sütőben megsütöm. Egy mélyebb tálba rétegezem a 3 féle piskótát a 3 féle krémmel, miközben rumos öntettel locsolgatom. Alufóliával lefedve tálalásig a hűtőbe teszem. Tálaláskor kanállal galuskákat szaggatok a piskótából, csoki öntettel meglocsolom és tejszínhabbal díszítem.
 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben