Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Csokitallérok

Hozzávalók: (4 személyre)

A tésztához:

  • 30 dkg liszt
  • 2 ek. kakaó
  • 20 dkg ráma
  • 1 db tojás
  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg darált mandula
  • 1 db citrom reszelt héja

A csokoládémázhoz:

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 5 dkg ráma
  • A díszítéshez:
  • 15 dkg szeletelt mandula

Elkészítési mód:

A liszthez hozzávegyítjük a kakaót, majd a hideg rámát gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk benne. Hozzáadjuk a tojást, a porcukrot, a darált mandulát és a reszelt citromhéjat. A tésztát 30 percre hűtőszekrénybe tesszük. Ezután lisztezett nyújtódeszkán kb. 3 mm-es vastagságúra kinyújtjuk. Pogácsaszaggatóval kiszúrjuk és kivajazott, lisztezett tepsibe tesszük (sütőlemezre is lehet). Előmelegített sütőben, kb. 180 °C –on, 10 perc alatt ropogósra sütjük. Amikor a kekszek kihűltek, az étcsokoládét megolvasztjuk és rámával simára elkeverjük. Mindegyik tallér tetejét bekenjük a masszával és szeletelt mandulával díszítjük.
 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben