desszert Málnás lepény

Hozzávalók: (4 személyre)

3 db tojás

5 dkg Rama

10 dkg porcukor

1 t. sütőpor

40 dkg liszt

egy csipet só

2 dl tej

30 dkg málna

 

Elkészítési mód:

A tojások sárgáját a rámával és a porcukor hozzáadásával habosra keverjük. Ezután beleöntjük a sütőport, a sóval elkevert lisztet, majd tejjel leöntjük és az egészet jól összedolgozzuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és a tésztába keverjük. A kivajazott tepsit meghintjük liszttel, majd a masszát beletesszük, a tetejét megszórjuk a jól megmosott málnával és előmelegített sütőben kb. 180 °C-on aranysárgára sütjük. Szeletelve kínáljuk.


 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben