Hozzávalók: (4 személyre)
40 dkg liszt
25 dkg ráma
15 dkg porcukor
2 db tojás
1 t. vaníliás cukor
fél t. sütőpor
1 db citrom reszelt héja
15 dkg cukrozott gyümölcs
1 db tojás a kenéshez
Elkészítési mód:Lisztben elmorzsoljuk a rámát, hozzáadjuk a tojást, a vaníliás cukrot, a sütőport, a porcukrot és a reszelt citromhéjat, majd gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. (Nem kell sokáig gyúrni!) Az így kapott tésztát hűtőszekrénybe kb. egy órát pihentetjük. A hűtőből kivéve 4 mm-es vastagságura nyújtjuk. Tetszés szerinti kiszúró használatával 4 centiméteres nagyságú formákat szaggatunk belőle, melyeket kivajazott tepsibe helyezünk. A tetejét tojással megkenjük és kandírozott gyümölccsel díszítjük. Végezetül 160°C-os sütőben készre sütjük. Tálalás előtt meghintjük porcukorral.