desszert Aprósütemény kandírozott gyümölccsel

Hozzávalók: (4 személyre)

40 dkg liszt

25 dkg ráma

15 dkg porcukor

 2 db tojás

1 t. vaníliás cukor

fél t. sütőpor

1 db citrom reszelt héja

15 dkg cukrozott gyümölcs

1 db tojás a kenéshez


Elkészítési mód:

Lisztben elmorzsoljuk a rámát, hozzáadjuk a tojást, a vaníliás cukrot, a sütőport, a porcukrot és a reszelt citromhéjat, majd gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. (Nem kell sokáig gyúrni!) Az így kapott tésztát hűtőszekrénybe kb. egy órát pihentetjük. A hűtőből kivéve 4 mm-es vastagságura nyújtjuk. Tetszés szerinti kiszúró használatával 4 centiméteres nagyságú formákat szaggatunk belőle, melyeket kivajazott tepsibe helyezünk. A tetejét tojással megkenjük és kandírozott gyümölccsel díszítjük. Végezetül 160°C-os sütőben készre sütjük. Tálalás előtt meghintjük porcukorral.

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben