Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Tejes pite eperkrémmel

 

Hozzávalók: (10 személyre)

  • 5 db tojás
  • 15 dkg cukor
  • 2 t. vaníliás cukor
  • 25 dkg liszt
  • 1 l tej
  • 2 dkg vaj
  • 1 csipet só

Elkészítési mód:

A lisztet a tejjel, a tojásokkal jól kikeverjük és sóval, cukrokkal ízesítjük. Vastagon kivajazott tepsibe egyenletesen beleöntjük a tésztát. Előmelegített sütőben 190 °C-on kb. 25-30 percig sütjük. Vigyázzunk arra, hogy a teteje nehogy túl piruljon!

Eperkrém
Hozzávalók: (10 személyre)

  • 20 dkg eper
  • 5 dkg cukor
  • 2 cs. vaníliás cukor
  • 2 dl tejföl
  • 2 ek. liszt
  • 1 kk. zselatin

Elkészítési mód:
Az epret megtiszítjuk, jól átmossuk, 1 dl vízben kb. 10 perc alatt zselatin hozzáadásával megfőzzük. A cukrokkal beízesítjük. A tejfölt a liszttel simára keverjük és behabarjuk, majd összefőzzük és botmixerrel krémesítjük.
A sütemény összeállítása:
A tésztát kerek formával egyenként kiszúrjuk, majd a tetejére adagoljuk a krémet. Tegyük hűtőszekrénybe, hogy megdermedjen. Tálalás előtt húzzuk le a süteményről a formát, majd ízlésesen egy félbevágott eperrel és mentalevéllel díszítjük.
  

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben