desszert Tejes pite eperkrémmel

 

Hozzávalók: (10 személyre)

5 db tojás

15 dkg cukor

2 t. vaníliás cukor

25 dkg liszt

1 l tej

2 dkg vaj

1 csipet só

Elkészítési mód:

A lisztet a tejjel, a tojásokkal jól kikeverjük és sóval, cukrokkal ízesítjük. Vastagon kivajazott tepsibe egyenletesen beleöntjük a tésztát. Előmelegített sütőben 190 °C-on kb. 25-30 percig sütjük. Vigyázzunk arra, hogy a teteje nehogy túl piruljon!

Eperkrém
Hozzávalók: (10 személyre)

20 dkg eper

5 dkg cukor

2 cs. vaníliás cukor

2 dl tejföl

2 ek. liszt

1 kk. zselatin

 

Elkészítési mód:

Az epret megtiszítjuk, jól átmossuk, 1 dl vízben kb. 10 perc alatt zselatin hozzáadásával megfőzzük. A cukrokkal beízesítjük. A tejfölt a liszttel simára keverjük és behabarjuk, majd összefőzzük és botmixerrel krémesítjük.
A sütemény összeállítása:
A tésztát kerek formával egyenként kiszúrjuk, majd a tetejére adagoljuk a krémet. Tegyük hűtőszekrénybe, hogy megdermedjen. Tálalás előtt húzzuk le a süteményről a formát, majd ízlésesen egy félbevágott eperrel és mentalevéllel díszítjük.

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben