Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Diós ostya

 

Hozzávalók: (10 személyre)

  • 1 cs. 6 lapos ostya
  • A krémhez:
  • 30 dkg kristálycukor
  • 2 dkg rétesliszt
  • 2 dl tej
  • 3 dkg kakaópor
  • 25 dkg margarin
  • 15 dkg darált dió

Elkészítési mód:

Egy lábasban a kristálycukrot, a kakaóport és a lisztet összekeverjük, majd beleöntjük a tejet és állandó kevergetés mellett kb. 10 percig főzzük. Ezután beletesszük a margarint és a darált diót. Állandó kevergetés mellett, mindezt még 5 percig tovább főzzük. A tűzről levéve gyorsan megkenjük a lapokat. (Vigyázzanak, mert hamar sűrűsödik). Két órát pihenni hagyjuk, hogy az ostyalapok megpuhuljanak. Téglalap szeletekre vágva tálaljuk és tetszés szerint szeletelt mandulával díszítjük.
 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben