Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Dióval töltött alma, vanília mártással

 

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 4 db alma
  • 10 dkg darált dió
  • 0,5 dl tej
  • 2 ek. cukor
  • 1 db citrom leve

A vaníliamártáshoz:

  • 2 dl tejföl
  • 2 dkg vaj
  • 1 db tojás
  • 5 dkg mazsola
  • 2 t. vaníliás cukor

Elkészítési mód:
A meghámozott almákat megfőzzük, majd félbevágjuk őket és kimagozzuk. Tejben megfőzzük a darált diót és cukorral, citrommal ízesítjük, majd betöltjük a magok helyére. Menet közben a vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a mazsolát és a tejfölt, majd felforraljuk. A tojást felütjük, a fehérjét és a sárgáját szétválasztjuk. A sárgáját beletesszük a langyos tejfölös-vaníliamártásba és összekeverjük. Az almákat leöntjük a vaníliamártással. Sütőben kicsit rápirítunk, majd kihűlés után 1 óráig a hűtőben tároljuk.
 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben