desszert Dióval töltött alma vanília mártással

 

Hozzávalók: (4 személyre)

4 db alma

10 dkg darált dió

0,5 dl tej

2 ek. cukor

1 db citrom leve

 

A vaníliamártáshoz:

2 dl tejföl

2 dkg vaj

1 db tojás

5 dkg mazsola

2 t. vaníliás cukor

 

Elkészítési mód:

A meghámozott almákat megfőzzük, majd félbevágjuk őket és kimagozzuk. Tejben megfőzzük a darált diót és cukorral, citrommal ízesítjük, majd betöltjük a magok helyére. Menet közben a vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a mazsolát és a tejfölt, majd felforraljuk. A tojást felütjük, a fehérjét és a sárgáját szétválasztjuk. A sárgáját beletesszük a langyos tejfölös-vaníliamártásba és összekeverjük. Az almákat leöntjük a vaníliamártással. Sütőben kicsit rápirítunk, majd kihűlés után 1 óráig a hűtőben tároljuk.

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben