Hozzávalók:
(4 személyre)
40 dkg pulykamell
1 kis fej vöröshagyma
1 cs. friss bazsalikom
2 g. fokhagyma
20 dkg erdei gomba (mélyhűtött)
20 dkg zöldségkeverék (mélyhűtött)
1 ek. liszt
2 ek. olívaolaj
só, bors
Elkészítési mód:
A pulykamellet kockákra, a hagymát és a bazsalikomot finomra, a fokhagymát karikákra vágjuk. Olajon a hagymát megdinszteljük, hozzáadjuk a húst, a gombát majd megpirítjuk, azután hozzáadjuk a zöldségkeveréket. Bazsalikommal, fokhagymával, sóval, borssal ízesítjük, liszttel megszórjuk, egy keverés után kevés folyadékkal felöntjük, majd lassú tűzön puhára pároljuk.
Rizs
Hozzávalók:
(4 személyre)
30 dkg rizs
1 kis fej vöröshagyma
2 ek. olaj
só
Elkészítési mód:
A rizst olajon üvegesre pirítjuk, majd felöntjük 6 dl vízzel, sóval ízesítjük, egészben belerakjuk a tisztított vöröshagymát, állandó kevergetés mellett addig főzzük, amíg a víz elpárolog. Az edényt konyharuhával letakarjuk, majd fedővel hermetikusan lezárjuk, és kb. 20 percig állni hagyjuk, így a rizs fölszívja a nedvességet. A hagymát kivesszük belőle, s végül egy nagyon finom pergő rizsköretet kapunk. Köretként tálaljuk a ragu mellé.