topbar
fejlec01

2020032802 

 

Hozzávalók:
(4 személyre)


40 dkg pulykamell
1 kis fej vöröshagyma
1 cs. friss bazsalikom
2 g. fokhagyma
20 dkg erdei gomba (mélyhűtött)
20 dkg zöldségkeverék (mélyhűtött)
1 ek. liszt
2 ek. olívaolaj
só, bors

 

Elkészítési mód:
A pulykamellet kockákra, a hagymát és a bazsalikomot finomra, a fokhagymát karikákra vágjuk. Olajon a hagymát megdinszteljük, hozzáadjuk a húst, a gombát majd megpirítjuk, azután hozzáadjuk a zöldségkeveréket. Bazsalikommal, fokhagymával, sóval, borssal ízesítjük, liszttel megszórjuk, egy keverés után kevés folyadékkal felöntjük, majd lassú tűzön puhára pároljuk.

 

Rizs
Hozzávalók:
(4 személyre)

30 dkg rizs
1 kis fej vöröshagyma
2 ek. olaj

 

Elkészítési mód:
A rizst olajon üvegesre pirítjuk, majd felöntjük 6 dl vízzel, sóval ízesítjük, egészben belerakjuk a tisztított vöröshagymát, állandó kevergetés mellett addig főzzük, amíg a víz elpárolog. Az edényt konyharuhával letakarjuk, majd fedővel hermetikusan lezárjuk, és kb. 20 percig állni hagyjuk, így a rizs fölszívja a nedvességet. A hagymát kivesszük belőle, s végül egy nagyon finom pergő rizsköretet kapunk. Köretként tálaljuk a ragu mellé.

 

Hivatalos Facebook

 

termelői kosár hu

blikklogo

 

 

 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben