Epres képviselőfánk

 

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 15 dkg liszt
  • 5 dkg vaj
  • 1 ek. cukor
  • 3 db tojás
  • 1 tk. sütőpor
  • egy csipetnyi só

A töltelékhez:

  • 20 dkg eper
  • 25 dkg túró
  • fél ek. zselatin

A tetejére:

  • porcukor

Elkészítési mód:

2,5 dl vizet felforralunk, beletesszük a vajat, a cukrot és a sót. A tűzről levéve beleszitáljuk a lisztet, és addig kevergetjük, amíg a massza összeáll, majd ismét felforrósítjuk, és az egészet áttesszük egy tálba. Belekeverünk 1 tojást, a sütőport és végül hozzáadjuk a maradék tojást is. A tésztát csillagvégű nyomózsákba töltjük, majd sütőpapírral kibélelt tepsibe kis halmokat nyomunk belőle. Forró sütőbe téve kb. 30 perc alatt megsütjük. Még melegen levágjuk a formák kalapját és a fánkokat rácsra helyezve kihűlni hagyjuk. Az epret pár szem kivételével, amit majd a díszítéshez fogunk használni összeturmixoljuk és hozzákeverjük a túrót. Hideg vízbe áztatjuk a zselatint, majd melegítve feloldjuk, lehűtjük, majd a túrókrémhez adjuk és hűtőszekrényben lehűtjük. A fánkokat megtöltjük az epres túrókrémmel, mindegyikbe 1 félbevágott eperszemet illesztünk, majd ráhelyezzük a kalapját. Tálalás előtt a tetejét porcukorral megszórjuk.
 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben