Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Finom torta

Hozzávalók a tésztához: (12 személyre)

 

  • 3 db tojás
  • 22 dkg kristálycukor
  • 18 dkg finomliszt
  • 6 dl tejföl vagy joghurt
  • 6 ek. darált dió
  • 6 ek. darált mák
  • 3 púpos mokkáskanál szódabikarbóna


A krémhez:

  • 2 csomag vaníliás puding
  • 5 dl tej
  • 25 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor
  • 1 db citrom leve és héja

Elkészítési mód:

Tészta:

A tojást és a cukrot habosra keverjük, majd beletesszük a lisztet, a joghurtot és a szódabikarbónát. Összekeverjük, majd a masszát 2 részre osztjuk. Az egyik tésztához diót, a másikhoz mákot adunk. Egy 24 cm-es átmérőjű tortaforma oldalát vajjal kikenjük, az aljára sütőpapírt teszünk. Előmelegített sütőben, 200 °C-on, kb. 18 perc alatt külön - külön megsütjük a 2 lapot.

A krém:

A vaníliás pudingot tejben megfőzzük. Amíg kihűl, a vajat, a porcukor, a citrom levét és héját habosra kavarjuk, majd a kihűlt pudinggal összekeverjük. Ez a krém kerül a két tészta közé és a tetejére. Majd 1 órára hűtőszekrénybe tesszük és tortaszeletekre vágva tálaljuk. Dióbéllel és szeletelt mandulával díszítjük.
   

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben