Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Égő betyárbatyu

 

Hozzávalók: (10 személyre)


Tészta:

  • 3 db tojás
  • 20 dkg liszt
  • 2,5 dl tej
  • 2 dl szénsavas ásványvíz
  • 1 ek. cukor
  • egy csipet só
  • 1-2 ek. olaj, a sütéshez

Töltelék:

  • 20 dkg magozott meggy
  • 10 dkg darált dió
  • 1 ek. rumaroma
  • 1 kk. fahéj
  • 1 db citrom
  • 3 t. vaníliás cukor

Csokimártás:

  • 1 dl tej
  • 10 dkg kakaópor
  • 12 dkg kristálycukor
  • 2 ek. étolaj
  • 10 dkg margarin

Elkészítési mód:
A hozzávalókat egy tálban kézi habverővel csomómentesre keverjük. A palacsintatésztát, egy órára a hűtőszekrénybe tesszük pihenni. Ha a tészta nagyon sűrű, kevés szénsavas ásványvízzel hígíthatjuk. A palacsintasütőt pár csepp olajjal felforrósítjuk és fél merőkanálnyi tésztát öntünk a közepére. Körkörös csuklómozdulatokkal a tésztát egyenletesen eloszlatjuk a serpenyőbe. Az egyik felét kb. 50 mp-ig, a másik felét 25 mp-ig sütjük. A kész palacsintát tányérra tesszük és letakarjuk. Menet közben a meggyet a darált dióval felfőzzük. Cukorral, fahéjjal, citrommal és rumaromával ízesítjük, majd a palacsintákat megtöltjük. A tejet a kakaóporral, a kristálycukorral és az étolajjal sűrűre főzzük. A tűzről levéve hozzákeverjük a margarint és az így kapott krémes csokimártással leöntjük a palacsintát. Tálalásnál tiszta alkohollal meglocsoljuk, meggyújtjuk és lángolva látványosan kínáljuk.
   

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben