desszert Égő betyárbatyu

 

Hozzávalók: (10 személyre)
Tészta:

3 db tojás

20 dkg liszt

2,5 dl tej

2 dl szénsavas ásványvíz

1 ek. cukor

egy csipet só

1-2 ek. olaj, a sütéshez

 

Töltelék:

20 dkg magozott meggy

10 dkg darált dió

1 ek. rumaroma

1 kk. fahéj

1 db citrom

3 t. vaníliás cukor

 

Csokimártás:

1 dl tej

10 dkg kakaópor

12 dkg kristálycukor

2 ek. étolaj

10 dkg margarin

 

Elkészítési mód:

A hozzávalókat egy tálban kézi habverővel csomómentesre keverjük. A palacsintatésztát, egy órára a hűtőszekrénybe tesszük pihenni. Ha a tészta nagyon sűrű, kevés szénsavas ásványvízzel hígíthatjuk. A palacsintasütőt pár csepp olajjal felforrósítjuk és fél merőkanálnyi tésztát öntünk a közepére. Körkörös csuklómozdulatokkal a tésztát egyenletesen eloszlatjuk a serpenyőbe. Az egyik felét kb. 50 mp-ig, a másik felét 25 mp-ig sütjük. A kész palacsintát tányérra tesszük és letakarjuk. Menet közben a meggyet a darált dióval felfőzzük. Cukorral, fahéjjal, citrommal és rumaromával ízesítjük, majd a palacsintákat megtöltjük. A tejet a kakaóporral, a kristálycukorral és az étolajjal sűrűre főzzük. A tűzről levéve hozzákeverjük a margarint és az így kapott krémes csokimártással leöntjük a palacsintát. Tálalásnál tiszta alkohollal meglocsoljuk, meggyújtjuk és lángolva látványosan kínáljuk.

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben