Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Diós citromszelet

 

Hozzávalók: (10 személyre)
A tésztához:

  • 5 db tojás
  • 15 dkg porcukor
  • 25 dkg liszt
  • 1 tk. szódabikarbóna
  • 1 db citrom

A krémhez:

  • 3 db tojássárgája
  • 5 dkg porcukor
  • 10 dkg ráma
  • 15 dkg darált dió

A mázhoz:

  • 20 dkg porcukor
  • 3 ek. citromlé

Elkészítési mód:
Felverjük a tojásfehérjét, majd belekeverjük a porcukrot, a tojássárgáját, a lisztet, a szódabikarbónát, a citrom reszelt héját, majd a citrom levét. A kivajazott tepsit liszttel megszórjuk és a tésztát aranysárgára sütjük kb. 200 °C-on. A töltelékhez a tojássárgáját a porcukorral gőz fölött addig keverjük, amíg megsűrűsödik. A habosra kikevert rámához, belevegyítjük a darált diót, majd a kihűlt masszával összedolgozzuk. Amikor a tészta kihűlt, kettévágjuk és megtöltjük a diókrémmel. A tetejét bevonjuk az 1 evőkanál forró vízzel alaposan kikevert citromos mázzal és darabolt dióval megszórjuk. Tálalás előtt 30 percig hűtőszekrénybe tesszük, majd szeletelve kínáljuk.
 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben