Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Házi baracklekváros-diós kocka

 

Hozzávalók: (10 személyre)

  • 15 dkg vaj
  • 2 db tojás
  • 20 dkg cukor
  • 25 dkg liszt
  • 2 dl tej
  • 30 dkg darált dió
  • 1 cs. sütőpor
  • 25 dkg házi baracklekvár
  • 2 dkg csokidara
  • 2 dkg margarin

Elkészítési mód:
A tojást, a cukrot, az olvasztott vajat, a tejet, a 20 dkg darált diót, az átszitált lisztet és a sütőport simára keverjük. A tésztát egy margarinnal kikent tepsibe öntjük és 180 °C-os előmelegített sütőben kb. 30-40 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd keresztbe 4 lapra vágjuk. A lapokat megkenjük simára kevert házi baracklekvárral, a maradék dióval meghintjük, majd egyként egymás tetejére helyezzük. Tálalásnál kockákra vágjuk és megszórjuk csokidarával.
  

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben