Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Feliratkozás hírlevélre

Név:
E-mail cím:*
E-mail cím újra:*

Fásy TV a youtub-on

Nudlihalom vaníliaöntettel és áfonyalekvárral

 

Hozzávalók: (10 személyre)

  • 80 dkg burgonya
  • 1 db tojás
  • 15 dkg rétesliszt
  • 15 dkg porcukor
  • 20 dkg zsemlemorzsa
  • 1 dkg mangalicazsír
  • 5 dkg vaj
  • 15 dkg áfonyalekvár

Vaníliaöntet
Hozzávalók: (10 személyre)

  • 2 dl tejföl
  • 2 dkg vaj
  • 1 db tojás
  • 4 t. vaníliás cukor


Elkészítési mód:

A tisztított kockákra vágott burgonyát enyhén sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, majd áttörjük és langyosan összegyúrjuk a liszttel, a zsírral és a tojással. Lisztezett deszkán 1 cm vastagra nyújtjuk, azután 1x 5 cm-es csíkokra vágjuk és lisztes tenyérrel nudlikat sodrunk a tésztacsíkokból. A nudlikat forró lobogó enyhén sós vízbe tesszük és addig főzzük, míg a víz felszínére feljön. Szűrőkanállal kiszedjük, majd megforgatjuk a vajon pirított, porcukros zsemlemorzsában. Tálalásnál felhalmozzuk, vaníliaöntettel és simára kevert áfonyalekvárral meglocsoljuk.
Vaníliamártás:
A vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a tejfölt, majd felforraljuk. A tojást felütjük, szétválasztjuk a fehérjét és a sárgáját. A sárgáját beletesszük a langyos tejfölös-vaníliamártásba és összekeverjük.