Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Feliratkozás hírlevélre

Név:
E-mail cím:*
E-mail cím újra:*

Fásy TV a youtub-on

Bounty szelet

 

Hozzávalók: (20 személyre)

Tészta:

  • 5 dkg kakaópor (keserű)
  • 5 db tojás
  • 20 dkg porcukor
  • 20 dkg liszt
  • 1 dl tejszín
  • 1 cs. sütőpor
  • 2 dkg vaj

Töltelék:

  • 5 dl tejszín
  • 15 dkg cukor
  • 3. cs. vaniliás cukor
  • 2 cs. habfixáló
  • 30 dkg kókuszreszelék

Tortabevonó:

  • 5 dkg liszt
  • 5 dkg kakaópor (keserű)
  • 15 dkg cukor
  • 3 dl tej
  • 10 dkg vaj
  • kókuszdara

Elkészítési mód:
A tojássárgáját keverjük össze porcukorral, majd csurgassuk bele lassan a tejszínt és adjuk hozzá a kakaóporral és a sütőporral összekevert lisztet. A kemény habbá vert tojások fehérjét óvatosan forgassuk bele a tésztába. Vajazzunk ki egy 22 cm-es tortaformát és hintsük meg liszttel. 180 °C-os előmelegített sütőben, kb. 30-35 perc alatt készre sütjük. 15 percig pihentetjük a kikapcsolt sütőben. Gitterrácsra borítva hagyjuk kihűlni. Menet közben a tejszínt kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrokat, a habfixálót és belerakjuk a kókuszreszeléket és összekeverjük. A tortalapot 3 felé keresztbe vágjuk. A tölteléket két részre osztjuk és egy-egy tortalapon szépen elterítjük, majd egymás tetejére rakjuk és a harmadik lappal lefedjük.
 

Tortabevonó:
A vajat felhevítjük, hozzáadjuk a lisztet, majd állandó kevergetés mellett beleöntjük a tejet, a cukrot és a kakaót. Krémes csokimártást készítünk és ezzel bevonjuk a tortát, majd kókuszdarával meghintjük. Szeletelés előtt kb. 1 óráig hűtőbe rakjuk.