topbar
fejlec01

desszert Kedvenc sütim

 

Hozzávalók (10 személyre):
Tészta:

40 dkg liszt

1 db tojás

5 dkg cukor

20 dkg margarin

1 dl tej

2 dkg élesztő

1 kávéskanál sütőpor

1 csipet só

 

Töltelék:

15 dkg porcukor

20 dkg darált dió

20 dkg házi baracklekvár

 

Bevonat:

15 dkg cukor

5 dkg kakaópor

5 dkg vaj

 

Elkészítési mód:

Az élesztőt langyos tejben egy kockacukorral felfutatjuk. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáöntjük a megkelt élesztőt, a cukrot, a tojást, a sót, a sütőport és jól összedolgozzuk. A tésztát 3 egyenlő részre osztjuk. Mindegyik lapot kinyújtjuk, kb. 30x20 cm-es téglalapformára az első lapot beletesszük a kivajazott, lisztezett tepsibe, megkenjük lekvárral és meghintjük a darált dió-porcukor keverék felével. Ráhelyezzük a másik lapot melyet hasonlóképpen megkenünk lekvárral és rászórjuk a porcukros darált dió másik felét. Erre ráhelyezzük a harmadik lapot úgy, hogy a széleket betakarjuk vele. A töltött nyers tésztát pihenni hagyjuk kb. 1 óráig. A tetejét megszurkáljuk és előmelegített sütőben addig sütjük, míg a teteje világosbarna lesz. A sütőből kivesszük. Hagyjuk kihűlni. Menet közben a vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk a kakaóport és a cukrot, vagyis csokimázt készítünk. Ezzel a csokimázzal bevonjuk a kihűlt tésztát, ha megkeményedet, hosszúkás szeletekre vágjuk.

Hivatalos Facebook

 

termelői kosár hu

blikklogo

 

 

 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben