desszert Kedvenc sütim

 

Hozzávalók (10 személyre):
Tészta:

40 dkg liszt

1 db tojás

5 dkg cukor

20 dkg margarin

1 dl tej

2 dkg élesztő

1 kávéskanál sütőpor

1 csipet só

 

Töltelék:

15 dkg porcukor

20 dkg darált dió

20 dkg házi baracklekvár

 

Bevonat:

15 dkg cukor

5 dkg kakaópor

5 dkg vaj

 

Elkészítési mód:

Az élesztőt langyos tejben egy kockacukorral felfutatjuk. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáöntjük a megkelt élesztőt, a cukrot, a tojást, a sót, a sütőport és jól összedolgozzuk. A tésztát 3 egyenlő részre osztjuk. Mindegyik lapot kinyújtjuk, kb. 30x20 cm-es téglalapformára az első lapot beletesszük a kivajazott, lisztezett tepsibe, megkenjük lekvárral és meghintjük a darált dió-porcukor keverék felével. Ráhelyezzük a másik lapot melyet hasonlóképpen megkenünk lekvárral és rászórjuk a porcukros darált dió másik felét. Erre ráhelyezzük a harmadik lapot úgy, hogy a széleket betakarjuk vele. A töltött nyers tésztát pihenni hagyjuk kb. 1 óráig. A tetejét megszurkáljuk és előmelegített sütőben addig sütjük, míg a teteje világosbarna lesz. A sütőből kivesszük. Hagyjuk kihűlni. Menet közben a vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk a kakaóport és a cukrot, vagyis csokimázt készítünk. Ezzel a csokimázzal bevonjuk a kihűlt tésztát, ha megkeményedet, hosszúkás szeletekre vágjuk.

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben