Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Ribizlis-puncsos- mignon

Hozzávalók: (10 személyre)
Piskóta:

  • 4 db tojás
  • 15 dkg liszt
  • 10 dkg porcukor
  • fél t. sütőpor
  • 8 dkg vaj
  • 0,5 dl tej

Elkészítési mód:
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, a porcukrot a habbal elkeverünk, kissé felverjük és hozzáadjuk a tojások sárgáját. Azután összekeverjük a liszttel, majd sütőpapírral bélelt tepsibe kiöntjük. 180 °C-os előmelegített sütőben, kb. 25-30 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk kihűlni.


Töltelékhez:

  • 2 dl tej
  • 5 dkg cukor
  • 2 ek. liszt
  • 8 dkg vaj
  • fél t. vaníliás cukor
  • 10 dkg ribizke
  • 1 mk. rumesszecia

Besamel vagyis tejmártást készítünk. A vajból és a lisztből készítsünk világos rántást, ezt öntsük fel a forró tejjel, s habverővel keverjük simára. Néhány percig főzzük, hogy besűrűsödjön, majd hozzáadjuk a ribizkét, cukorral és rumesszenciával ízesítjük. A forma széléről leesett piskótadarabokat elmorzsoljuk és hozzákeverjük a töltelékhez.

Fondant

  • 20 dkg cukor
  • 2 dl víz
  • ribizli lé

Kis lángon a vizet a kristálycukorral feltesszük főni, amikor elkezd gyöngyözni az edény szélén és felolvadt a vízben a cukor, visszaveszem a legalacsonyabb fokozatra. Menet közben a ribizlit botmixerrel pépesítjük, majd szitán át hozzáadjuk a fondanthoz. Szép rózsaszín cukorkrémet kapunk.

 

Marcipán:

  • 2 dl tej
  • 7 dkg kristálycukor
  • 10 dkg liszt
  • 2 dkg vaj
  • 1 kk. őrölt mandula
  • Gyúráshoz:
  • 5 dkg kukoricakeményítő
  • 5 dkg porcukor

A tejet a cukorral felforraljuk, majd alacsony hőmérsékleten pár percig gyöngyöztetjük. Apránként hozzáadjuk a lisztet, sűrűre főzzük. Belerakjuk a vajat és az őrölt mandulát. Hagyjuk kihűlni, majd kb. 3 óra hosszáig hűtőbe rakjuk. Porcukorral és kukoricakeményítővel alaposan átgyúrjuk. A gyújtódeszkát és a gyújtófát porcukorral meghintünk és rárakjuk a tésztát, majd vékonyra kinyújtjuk. Formával virágminta díszeket készítünk.
Összeállítás:
A piskótatésztákat kerek formával kiszaggatjuk, majd krémmel egyenként megtöltjük, és egymás tetejére helyezzük. Gitterrácsra rakjuk és fondanttal bevonjuk. A süti tetejét fehér marcipánvirággal díszítjük. Hűtőbe rakjuk. Tálalásnál ribizkével díszítjük.
   

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben