Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Feliratkozás hírlevélre

Név:
E-mail cím:*
E-mail cím újra:*

Fásy TV a youtub-on

Mandulás-almás torta vaníliaöntettel

 

 
Hozzávalók: (10 személyre)
a tésztához:
  • 40 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 20 dkg vaj
  • 5 db tojás
  • 1 t. sütőpor
  • 10 dkg mandula
  • 10 dkg baracklekvár
 
a töltelékhez:
  • 60 dkg alma
  • 1 db citrom leve
  • 1 mk. fahéj
  • 1 mk. szegfűszeg
  • 5 dkg cukor
  • 2 tasak vaníliáscukor
 
vanília mártás:
  • 4 dl tej
  • 4 db tojássárgája
  • 10 dkg vaníliás cukor
  
 
Elkészítési mód:
Tészta:
A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük. A cukrot, a vajjal és a tojások sárgájával bot-mixerrel krémesítjük. A lisztet a sütőporral elvegyítjük és a krémmel összedolgozzuk, azután ebbe a tésztába a kemény tojásfehérjehabot beleforgatjuk, majd ketté osztjuk! A tészta egyik felét egy 26 cm-es tortaformába simítjuk, majd az almatölteléket egyenletesen elterítjük. A tészta másik felével befedjük. 180°C-os előmelegített sütőben, kb. 45-50 percig sütjük. Kivesszük, baracklekvárral megkenjük a tetejét, majd megszórjuk pirított mandula forgáccsal, és 5 percig tovább sütjük a sütőben. Hidegen szeleteljük, friss almával díszítjük és vanilia öntettel tálaljuk!
Alma töltelék:
Az almát héjától és magjától megtisztítjuk, lereszeljük és lábasba belerakjuk. Hozzáadjuk a cukrokat, az őrölt fahéjat, a szegfűszeget és a citrom levét. Kb. 5 percig főzzük, míg a leve el nem fő. Hagyjuk kihűlni, majd a tésztába töltjük a fent leírtak szerint.
Vanília öntet:
A hozzávalókat jól elkeverem és takaréklángon kevergetve besűrítem. Hidegen tálaljuk, hűlés közben néhányszor keverjük meg, hogy ne bőrösödjön meg a teteje.