Vaníliás kalács

 

Vaníliás kalács (550 kcal/fő)
Tészta

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 2 dl tej
  • 2 dkg élesztő
  • 1 kk. cukor
  • 1 db tojás
  • 35 dkg liszt
  • egy csipet só

Elkészítési mód:
Az élesztőt kevés liszttel, tejjel és cukorral felfuttatjuk, majd a többi hozzávalókkal jól összegyúrjuk. Langyos helyen hagyjuk megkelni.

Töltelékhez:

  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg cukor
  • 2 t. vaníliás cukor
  • 3 db tojássárgája
  • 1 t. vaníliás puding
  • 1 dl tej

Elkészítési mód:
A vajon a cukrokat felhevítjük, majd felöntjük a tejjel simára kevert pudinggal és tojássárgájával, addig forraljuk, amíg bársonyos, kenhető krémet nem kapunk.

A menet közben megkelt tésztát lisztes deszkán, lisztezett nyújtófával kinyújtjuk. A krémet egyenlően elterítjük a tésztán, majd feltekerjük. Így nyersen éles lisztezett késsel felszeleteljük és egy sütőpapírral kibélelt tortaformába egyenként óvatosan belehelyezzük úgy, hogy a tekercs látszódjon. 180 °C-os előmelegített sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük. Tálalásnál szőlőszemekkel díszítjük.
 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben