Barackos-diós lepény
a tésztához:
- 30 dkg liszt
- 20 dkg margarin
- 10 dkg cukor
- 1 db tojás
- 1 db citrom reszelt héja
- csipet só
a töltelékhez:
- 20 dkg őszibarackbefőtt
- 2 ek. porcukor
- 1 késhegynyi fahéj
- 10 dkg darált dió
- 1 ek. zsemlemorzsa
Elkészítési mód:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd fél órára becsomagolva a mélyhűtőbe tesszük. Az őszibarack befőttet kockákra vágjuk, majd fahéjjal illatosítjuk. Egy tortaformát kivajazunk, a tésztát kettéosztjuk, és az egyik felét a formába nyomkodjuk, hogy kitöltse azt. A darált diót porcukorral, zsemlemorzsával és a barackkal összekeverjük. A tölteléket egyenletesen elterítjük a formában lévő tésztára, majd lefedjük a tészta másik felével. Előmelegített sütőben 200°C-on aranybarnára sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd min. 30 percig hűtőbe rakjuk. Tálalás előtt hidegen felszeleteljük és porcukorral meghintjük.