Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Házi szilvalekváros papucs

Hozzávalók: (10 személyre)

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg libatepertő
  • 2 dkg élesztő
  • 1 db tojás (tésztához)
  • 1 dl tej
  • 1 kk. cukor
  • egy csipet só
  • 30 dkg házi szilvalekvár
  • 1 db tojás (kenéshez)

Elkészítési mód:
Langyos tejben a cukorral az élesztőt megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a lisztet, a tojást, a ledarált tepertőt, egy csipet sót és jól összedolgozott tésztát gyúrunk belőle. Egy órán át pihentetjük, majd lisztezett deszkán 1 cm vastagra kinyújtjuk. 6x6 cm-es kockákra vágjuk. A lekvárt a négyzet közepére rakjuk, majd átlósan a tészta két sarkát a felvert híg tojásba mártott ujjal összecsípjük. Kívülről is megkenjük tojással, azután 160 °C-os előmelegített sütőben, kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük.
  

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben