Kakaós kalács

 

Hozzávalók: (10 személyre)

  • 30 dkg liszt                           
  • 2 dkg élesztő                         
  • 2 dkg vaj                                           
  • 2 dl tej                                               
  • 5 dkg cukor                                       
  • 2 t. vaníliás cukor                  
  • 1 db tojássárgája (a tésztába)            
  • 1 db tojás (a tészta kenéséhez)         
  • egy csipet só

Töltelék:

  • 10 dkg vaj                                         
  • 3 cs. vaníliás cukor                            
  • 5 dkg porcukor          
  • 5 dkg kakaópor                                 

Elkészítési mód:

Az élesztőt csipetnyi cukorral langyos tejben megfuttatjuk. Hozzákeverjük a lisztet, a vajat, a maradék cukrot, a vaníliáscukrot, az 1 db tojássárgáját és egy csipet sót. Hólyagosra dagasztjuk. 1 órán át langyos helyen kelni hagyjuk. Menet közben elkészítjük a tölteléket.  A vajat megolvasztjuk és hozzákeverjük a cukrokat és a kakaóport. A megkelt tésztát lisztezett deszkán 3mm vékonyra kinyújtjuk, a tölteléket egyenletesen elterítjük rajta, azután feltekerjük és sütőpapírral bélelt téglalapformába rakjuk. Felvert tojással bekenjük. 180°C-os előmelegített sütőben arany barnára sütjük. Porcukorral meghintve, szeletelve tálaljuk. 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben