Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Csokoládés piskótatekercs

 

 
Hozzávalók: (10 személyre)

 

Piskótatészta:

  • 6 db tojás                   
  • 10 dkg cukor             
  • 2 cs. vaníliás cukor    
  • 10 dkg liszt                

 

Csokitöltelék:

  • 15 dkg étcsokoládé   
  • 10 dkg vaj                                          
  • 1 dl tejszín                 

Elkészítési mód:

A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét habverővel cukor hozzáadásával felverjük, majd a tojássárgáját egyenként hozzáadjuk és tovább habosítjuk. A lisztet fakanállal óvatosan hozzákeverjük. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk és a tésztát egyenletesen elterítjük. 150 °C-os előmelegített sütőben addig sütjük, még aranybarna nem lesz a teteje. Ne vegyük ki azonnal a sütőből, nehogy a piskóta összeessen. A sütőből kivéve vízzel megspricceljük, majd egy konyharuhára kiborítjuk. Menet közben elkészítjük a csokoládétölteléket.

Az étcsokoládét apróra törve gőz felett a vajjal és a tejszínnel simára keverjük, majd kettéosztjuk. Az egyik felét egyenletesen elterítjük a piskótatésztán, majd feltekerjük. Gitter rácsra rakjuk és a megmaradt csokoládémasszával leöntjük. 2 órán át hűtőbe tároljuk. Tálalás előtt egyforma szeletekre vágjuk és a tetejét megszórjuk csokoládéreszelékkel. 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben