Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Csokoládés mézes krémes

 

Hozzávalók: (10 személyre)

A tésztához:

  • 50 dkg liszt                         
  • 10 dkg cukor                                  
  • 1 dl méz                            
  • 2 db tojás              
  • 5 dkg vaj                           
  • 1 dl tej                                
  • 1 tk. szódabikarbóna

 

A krémhez:

  •  15 dkg liszt                         
  •   5 dl tej                              
  •   20 dkg vaj                           
  •   15 dkg cukor                                  

 

Csokimáz:

  • 10 dkg étcsokoládé 
  • 5 dkg vaj                            
  • 1 dl tejszín                         

 

 

Elkészítési mód:

A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk. Négyfelé osztjuk, lisztezett deszkán egyenként vékonyra nyújtjuk. A tepsit vajjal kikenjük és a tésztalapokat 180 °C-os előmelegített sütőben 5-6 perc alatt kisütjük.

Krém: A lisztet a tejjel simára keverjük és lassú lángon krémesre sűrítjük. A vajat, a cukrot hozzáadjuk és botmixerrel habosra keverjük. Félrerakjuk, hagyjuk kihűlni.

A lapokat egyenként megkenjük a krémmel és egymás tetejére helyezzük.

Csokimáz: Az étcsokoládét apróra törve gőz felett a vajjal és a tejszínnel simára keverjük és a sütemény tetejét egyenletesen bevonjuk vele, majd 2 órán át hűtőbe tároljuk. Tálalásnál téglalap alakúra szeleteljük, s meghintjük fahéjas cukorral.  

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben