Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Csokis lekváros szelet

Hozzávalók: (10 személyre)

 

A tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 2 db tojás
  • 10 dkg vaj
  • 1 dl tej
  • 1 tk. szódabikarbóna
  • 1 kk. szalakáli
  • 1 csipet só

Kakaós töltelék:

  • 1/2 dl tej
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 1 ek. kakaópor
  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg porcukor
  • 10 dkg darált keksz
  • 15 dkg krémesre turmixolt baracklekvár

Csokimáz:

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 5 dkg vaj
  • 1 dl tejszín


Elkészítési mód:

A lisztet, a szódabikarbónával és a szalakálival kétszer átszitáljuk és a tészta hozzávalóival összegyúrjuk. Négyfelé osztjuk, lisztezett deszkán egyenként vékonyra nyújtjuk. A tepsit vajjal kikenjük és a tésztalapokat egyenként 180 °C-os előmelegített sütőben 5-6 perc alatt kisütjük.

Töltelék: Forró tejben felolvasztjuk a vajat, majd hozzáadjuk a cukrokat, a kakaót, a darált kekszet és simára keverjük. Félrerakjuk, hagyjuk kihűlni.

Az első sült tésztalapot egyenletesen megkenjük baracklekvárral, majd a második sült tésztalappal lefedjük, ezt követően a kakaós tölteléket elterítjük rajta, a harmadik sült lapot rárakjuk és baracklekvárral bekenjük, majd a negyedik sült tésztalapot rárakjuk.

Csokimáz: Az étcsokoládét apróra törve gőz felett a vajjal és a tejszínnel simára keverjük és a sütemény tetejét egyenletesen bevonjuk, majd 2 órán át hűtőbe tároljuk. Tálalásnál téglalap alakúra szeleteljük.
 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben