Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Farsangi fánk mazsolás vanília mártásban

 

Hozzávalók: (4 személyre)

Tésztához:

  • 25 dkg liszt
  • 1 dl tej
  • 2 dkg élesztő
  • 5 dkg porcukor
  • 2 dkg vaj
  • 2 db tojássárgája
  • olaj a sütéshez

Mazsolás -vaníliamártáshoz:

  • 3 t. vaníliás cukor
  • 1 ek. cukor
  • 2 dl tejföl
  • 2 dkg vaj
  • 2 db tojássárgája
  • 5 dkg mazsola

Elkészítési mód:
Langyos tejbe belerakunk 3 dkg porcukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt és 10-15 percig pihenni hagyjuk, hogy felfusson. Az élesztős tejet jól összekeverjük a tojássárgájával, az olvasztott vajjal, a liszttel és hólyagosra dagasztjuk. A tésztából cipót formáljunk, tálba tesszük, egy tiszta ruhával letakarjuk és meleg helyen duplájára kelesztjük. Lisztezett deszkán a tésztát ujjnyi vastagságra kinyújtjuk, majd fánkszaggatóval kiszaggatjuk. A fánkok közepét ujjunkkal benyomkodjuk, forró olajban mind a két oldalát aranybarnára sütjük. Szalvétára kiszedjük és az olajat felitatjuk róla. Menet közben a vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a cukrokat, a mazsolát, a tejfölt és a tojássárgáját, majd állandó kevergetés mellett felforraljuk és leöntjük a fánkokat.

Ha február, akkor farsang, ha farsang, akkor pedig fánk. Egyik kedvenc olajban sütött édességünk lehet vaníliás, csokis és lekváros. A Mokkában Fásy Ádám és lánya, Zsülike mutatták be tudásokat a fánksütés terén. video itt
 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben